Far och son i plantskolan. Robert karlsson, Johnny Karlsson

År 1998

Våren 1998 fick den gamla handelsträdgården i Grimstofta en nystart. Efter 2 månaders intensivt byggande och renoverande öppnades Tofta Trädgård i ny regi och nytt utseende. Datumen den 26 mars är för oss alltid förknippat med en glädje och likaså öppningsdagen för "Nya Tofta Trädgård".

Vid starten fanns bara en del för krukväxter.Alla sommarblommor presenterades utanför. Ombyggnaden för bättre logistik på varorna gjordes mellan 1999-2000 då vi öppnade plantskolan. Ständig efterfrågan på olika tillbehör gjorde att ytterligare en växthusdel gjordes i ordning och sortimentet växte.

Hittils har vi valt att låta de gamla växthusen vara basen för vår butik då både vi och kunderna gillar att gå runt i sådan miljö.

Efter ökat trädgårdsintresse i orten bestämdes att vi skulle bredda sortimentet ytterliggare med marksten, mur och olika dekorations material för trädgården. 2004 tog vi steget fullt ut och försäljning sköt fart. Samarbetet med pålitliga anläggningsfirmor gjorde att vi kunde erbjuda kunderna även plattsättningen. Detta uppskattades stort.

2010 introducerade vi pool- och spa-bad till våra kunder. Detta är en växande marknad och inte minst eftermarknaden behöver en stabil partner så som Tofta Trädgård. Numera kan du köpa allt från klor-puckar till poolpaket och anläggning av pool hos oss.

 

Vår passion, din trygghet

På Tofta Trädgård finns ett hängivet gäng till din hjälp. Vi vill att du som kund ska komma till oss och trivas, känna dig välkommen och dra nytta av vår kompetens och kunskap som vi gärna delar med oss av. Vi hjälper dig även i hemmet eller på arbetsplatsen både med små och stora arbeten.

Företaget har sina rötter på tidigt 80-tal med grossistverksamhet i Göteborg, Stockholm och stora delar av småland. 1998 bestämde vi att vi skulle inrikta oss mer mot konsumenter och mitten av 2000-talet avvecklades grossistverksamheten till förmån för detaljhandel på Tofta Trädgård.

Vi arbetar ständigt med att söka efter de bästa produkter för hus, hem och trädgård och hela tiden bredda vår verksamhet med nya intressanta varor. Växter och olika interiör produkter har alltid legat oss varmt om hjärtat. Ett besök i vår plantskola brukar alltid vara givande och trevligt, både för våra kunder och för vår personal.

Nu tar vi ett nytt steg och öppnar vår butik för handel på nätet, genom denna Web-shop. Dock begränsar vi produkterna i e-butiken till sådana som kan skickas/fraktas hem till dig. Det största sortimentet av växter kommer även i fortsättningen finnas i vår fysiska butik Tofta Trädgård där kunden har möjlighet att välja ut just den växt som passar de. Växter är som oss alla, olika och separerade i början, men när de börjar växa tillsammans blir de otroligt vackra.