www.dintradgardsbutik.se

 www.dinstenbutik.se

 www.dinpoolbutik.se

 


 

Öppet igen - Tema gräsmatta

 

 

Änligen har vi slagit upp portarna på nytt. Denna gången hälsar vi våren välkommen och hoppas att det inte blir allt för många bakslag. Naturen och gräsmattorna är i startgropen för att börja växa.

Ett problem man ser i villaträdgårdarna just nu är mossa. Vid vintrar med höga temperaturer är det ett så att gräset slutar utvecklas vid 4 grader men mossan kan växa ned till någon minus. Ge kalk och näring nu.


Skadedjur är ett annat fenomen som kan skada gräsmattan. Vi märkte en rejäl ökning av pingborren förra hösten. Det är en larv som äter av gräsroten och lämnar gräsytan att dö. Kännetecken på detta är fåglar som sitter och pickar sönder gräsmattan. Pingborren bekämpas med nematoder som vattnas ut men marktemperaturen måste vara över +13. Så håll uppsikt över partier med lösa tuvor på din gräsmatta. Och har du drabbats hjälper vi dig gärna med tips, råd och även bekämpning av dessa gynnare.

   


Vill du avanmälda dig från nyhetsbrevet? Besök då vår butik och klicka dig fram till "Nyhetsbrev", där det finns ett formulär för avanmälan.